Speaker’s Academy

Through the Platform for the Commemoration of the Disaster Year you can book a number of well-known speakers, with expertise in themes such as the Old Dutch Waterline, Stadtholder Prince William III and the Disaster Year.

Michiel van de Burgt

Theatermaker Michiel van de Burgt heeft zich verdiept in het hoofdkwartier van Prins Willem III uit 1672, dat samen met zijn legerkamp tussen Nieuwerbrug en Bodegraven lag. Hierover schrijft hij een boek en geeft hij lezingen en rondleidingen.

Specialiteit: Legerkamp bij Nieuwerbrug en Bodegraven.

Jan van Es

Jan van Es is historicus en schrijver van het boek ‘Vestingsteden van Goud’.

Specialiteit: Eigentijdse beleving van de waterlinie.

Luc Panhuysen

Luc Panhuysen schreef in 2009 zijn bekende boek over het Rampjaar 1672: hoe de Repbliek aan de ondergang ontsnapte.  Daarnaast publiceerde hij over tal van  onderwerpen, o.m. het koninkrijk der Wederdopers, Rousseau en Lord Byron. In 216 verscheen zijn boek Oranje tegen de Zonnekoning : De strijd van Willem III en Lodewijk XIV om Europa

Specialiteit: onderwerpen uit de Gouden Eeuw, m.n. het Rampjaar 1672.

Wouter Troost

Wouter Troost is historicus, gespecialiseerd in diplomatieke geschiedenis en schrijver van diverse boeken over de late zeventiende eeuw, waaronder Stadhouder-koning Willem III: een politieke biografie (2001) en Sir William Temple, William III and the Balance of Power in Europe (2011). Ter gelegenheid van Rampjaar-jubileum in 2022 werkt Wouter Troost aan een boek over diplomaat Hiëronymus van Beverningk.

Specialiteit: Politiek en diplomatie in het Rampjaar; Johan de Witt, Willem III en Hiëronymus van Beverningk.

Chris Will

Chris Will is kunsthistoricus, gespecialiseerd in militaire architectuur en schrijver van het standaardwerk Sterk Water: De Hollandse Waterlinie. Hij werkte 10 jaar voor het Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie en was nauw betrokken bij de realisatie van het Waterliniemuseum op het Fort bij Vechten.

Specialiteit: Geschiedenis van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Olaf van Nimwegen

Olaf van Nimwegen (1967) is verbonden aan de Universiteit Utrecht en schreef diverse militaire studies, o.a. Te vuur en te zwaardDe militaire ontwikkeling van Europa, 1315-1914. Zijn nieuwste boek is .De veertigjarige oorlog, 1672-1712, te bestellen via https://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/olaf-van-nimwegen

Voor nadere informatie: contact@rampjaarherdenking.nl

Menu