Beeldenroute Landoog: Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld

Dit jaar is uitgeroepen tot nationaal herdenkingsjaar van het Rampjaar 1672. Het jaar waarin de Republiek der zeven Nederlanden van vier kanten werd bedreigd. Wie herinnert zich uit de geschiedenislessen wat er toen, 350 jaar geleden, gebeurde? Het jaar waarin het water een belangrijke rol speelde. En wie ziet overeenkomsten met de woelige en onzekere tijd waarin we nu verkeren? 

Stichting Landoog stelde een beeldenroute samen met de titel Verhaal verbeeld om vanuit dit landelijke thema door middel van kunstwerken in de natuur het Rampjaar te herdenken en verbeelden. De route is voor iedereen gratis te bezoeken. Al wandelend of fietsend word je gedurende 9 kilometer langs 12 kunstwerken gevoerd in de buitenlucht. Op een ludieke en ontspannen manier ontmoet de je in de kunstwerken de verhalen achter het Rampjaar. Elk kunstwerk is vanuit het nationale thema gecreëerd, vanuit een eigen visie van de betreffende kunstenaar. Vaak met een link naar de huidige tijd. 

Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 is de beeldenroute Rampjaar 1672, verhaal verbeeld, opengesteld voor publiek. Om de route voor iedereen toegankelijk te laten zijn, is deze gratis te bezichtigen. Ook de routekaart is gratis te verkrijgen bij het Grebbelinie bezoekerscentrum, de Grebbelounge of online via de website. Gedurende drie weekeinden kun je langs de route of bij de kunstwerken genieten van locatietheater, muziek, dans en poëzie. Ook deze voorstellingen zijn gratis te ervaren. 

Menu