Museum aan de A: Welkom in 1672

GRONINGEN – Wie is Bommen Berend en waarom vieren we ieder jaar het Groningens Ontzet? Reis mee naar het jaar 1672 en neem een kijkje in het leven van Lammechien, Idris, Hinrick en Stijntien, vier eigenwijze tieners die in Groningen wonen. De vrienden maken van dichtbij het beleg door Bommen Berend mee; ze zien kogels vliegen en delen van de stad kapotgaan. Maar ondertussen gaat hun leven ook gewoon door. 

De familie-doe-tentoonstelling Welkom in 1672 vind je op zolder van het middeleeuwse Canterhuis. Met echte bommen en kogels, timmergereedschap, robuuste potten, chic aardewerk, speelgoed en gebruiksvoorwerpen van 350 jaar geleden krijg je een goed beeld hoe het leven toen was. Kruip in de huid van de Groningse kinderen, pas hun zeventiende-eeuwse kleren en ga met je doe-boekje op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer. 

De tentoonstelling is van 19 augustus 2022 t/m 8 januari 2023 te bewonderen in Museum aan de A (voorgeen Noordelijk Scheepvaartmuseum) in Grongingen. Voor meer informatie bekijk de website.

Menu