RHC Vecht en Venen: Soldaten in de streek 1672-1673. Restanten van het Rampjaar in het archief

BREUKELEN – De tentoonstelling Soldaten in de streek 1672-1673. Restanten van het Rampjaar in het archief is vanaf 7 juli te zien in het regionaal archief RHCVV in Breukelen. In de interactieve tentoonstelling is een selectie van bijzondere zeventiende-eeuwse documenten, brieven, verslagen, prenten en boeken te zien. Zij geven een goed beeld van het Rampjaar en de gevolgen voor de regio. 

In de zomerperiode organiseert het RHCVV voor alle leeftijdsgroepen diverse activiteiten rond de tentoonstelling, zoals een workshop paleografie (oud schrift lezen), een koffielezing, rondleidingen en kinderworkshops. In de expositieruimte is een grote kaart van de regio aanwezig waarop bezoekers aan de hand van opdrachten en met behulp van magneten stap voor de stap de gebeurtenissen in kaart brengen. Ook kunnen bezoekers, groot en klein, zelf op onderzoek gaan in onder andere de A0-ladekasten. Kom erachter welke gevolgen de waterlinie voor de boeren had, probeer te ontdekken waarom de soldaten Joris Bil en Jacob Bronckhorst ruzie kregen in een herberg. Bij de leestafel zijn de meest recente publicaties (uit 2022) over het Rampjaar in te zien.

De tentoonstelling is van 7 juli 2022 t/m 31 maart 2023 vrij toegankelijk te bezoeken. Voor meer informatie bekijk de website.

Menu