Stadsmuseum Woerden: (on)peilbaar water

WOERDEN – Water, water, water: in onze streek is het overal. 8 hedendaagse kunstenaars hebben zich erdoor laten inspireren en maakten er speciaal voor het museum een kunstwerk bij. De aanleiding voor deze tentoonstelling is het feestelijke jubileum in 2022 van 900 jaar waterbeheer in Nederland en 700 jaar Groot Waterschap Woerden. Ook herdenken we het rampjaar 1672, nu 350 jaar geleden.

Waterbeheersing
Tegen deze historische achtergrond heeft het museum acht hedendaagse kunstenaars gevraagd om een kunstwerk te maken. Allemaal hebben zich gebogen over het thema water in het Groene Hart. Over de verwoede pogingen van de mens om water te controleren en te benutten, maar ook over haar gevaar en kracht. De geschiedenis van ons waterrijke land leert dat totale waterbeheersing een illusie is. Je vraagt je af: moeten we in plaats van de maakbare natuur niet streven naar leven mét de natuur en ruimte maken voor water?

Van video- tot schilderkunst
De tentoonstelling is verrassend en uiteenlopend. De kunstenaars wonen en werken allemaal in Nederland maar hebben verschillende nationaliteiten en achtergronden. Ze werken in disciplines variërend van fotografie, videokunst, schilderkunst en textielkunst tot installaties en driedimensionaal werk. In korte video’s vertellen de kunstenaars meer over hun werk en hoe het is ontstaan.

Evenementen
Bij deze tentoonstelling worden gratis instaprondleidingen georganiseerd op de 1e en 3e zondag van de maand en de 2e en 4e donderdag van de maand om 14.00 uur. In januari en februari zijn er op vijf dinsdagochtenden en woensdagavonden gratis online kunstkijklessen. Kijk voor meer informatie en komende activiteiten in de Agenda.

De tentoonstelling is te bewonderen van 22 oktober 2022 tot 5 maart 2023. Voor meer informatie bekijk de website.

Menu