De Opmars – presentatie boek ‘Een Schricklijck Jaer’ via de Tocht van Bommen Berend

Op 2 juni werd het boek ‘Een Schricklijck Jaer’ van schrijfster Ineke den Hollander gepresenteerd. Het boek werd vervolgens te voet via Coevorden naar Groningen gebracht. Het boek zal vervolgens in Leek in ontvangst worden genomen door een nazaat van één van de hoofdrolspelers in het boek.

Over het boek ‘Een Schricklijck Jaer’

Het boek gaat over de oorlog in 1672 in het noorden van de Republiek. Het gaat vooral over de lotgevallen van inwoners in de steden Coevorden en Groningen. Want juist daar worden op het dieptepunt van het Rampjaar 1672 twee belangrijke overwinningen geboekt. Twee zeges die het moreel van het westen, dat inmiddels tot onder nul gedaald was, weer flink wisten op te vijzelen.

De Opmars                                                                                                                                                                                      Na de presentatie krijgt een compacte groep wandelaars ‘de voorlopers’ een exemplaar van het boek ‘Een Schricklijck Jaer’ mee. Na overhandiging worden de wandelaars weggeschoten door de schutterij van Coevorden. Het zal een bijzondere tijdreis worden, waarbij de wandelaars onderweg (letterlijk en figuurlijk) stil zullen staan bij markante locaties en gebeurtenissen uit het verleden, die beschreven staan in het boek. Tijdens De Opmars lopen ze de volledig route van de Tocht van Bommen Berend. Onderweg ontdekken en beleven ze allerlei zaken die iets te maken hebben met de strijd uit 1672 en de bevrijding van Groningen en Coevorden uit handen van Bommen Berend. Eindbestemming is op 4 juni in het Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord te Leek. Daar zal het boek overhandigd worden aan de nazaten van één van de hoofdrolspelers uit het boek. 

Voor meer informatie over het boek klik hier.

Menu