Routes langs het Rampjaar

Fietsroute Friese Waterlinie

De Friese Waterlinie is vlak na 1580 aangelegd, van de Zuiderzee in het westen tot aan de Groningse verdedigingswerken in het oosten.

We komen in deze fietsroute langs de verschillende plaatsen waar de schansen stonden, de focus ligt in deze route op het middelste deel van de Friese Waterlinie. Je komt meer te weten over de Terbandsterschans en Schoterschans bij Heerenveen en de Bekhofschans en Tolbrugschans bij Oldeberkoop. Sommige verdedigingswerken zijn nog te zien in het landschap. 

https://www.friesland.nl/nl/plannen/zien-en-doen/activiteiten/1000-routes/elfstedenroutes/3242919429/etappe-4-dokkum-sneek-elfstedenfietsroute

Fietsroute Oude Hollandse Waterlinie

Bent u opzoek naar een leuke fietsroute met keuze uit verschillende afstanden? Dan is deze route langs de verborgen schatten zeker een aanrader. Wat deze route extra leuk maakt is dar er langs de route diverse plekken te vinden zijn waar echte streekproducten verkocht worden.

https://oudehollandsewaterlinie.nl/fietsroute-archeologie-verborgen-schatten/

Vaarroute Oude Hollandse Waterlinie

Wat is er nou leuker dan met lekker weer een heerlijk stuk varen? Met deze vaarroute maakt u een heel leuk rondje met een speciaal effect. Tijdens deze vaartocht kunt u namelijk via de downloadlink op de site drukken voor een audiofragment over deze bezienswaardigheden.

https://oudehollandsewaterlinie.nl/de-michiel-de-ruyter-vaarroute/

Wandelommetje Oude Hollandse Waterlinie

Even lekker een stukje lopen, maar niet al te lang weg willen zijn? Dat kan! Hiervoor is een heel leuk waterlinieommetje bedacht in Gorinchem. Ook bij deze route kunt u tijdens de wandeling audiofragmenten afspelen. Zo krijgt u wat extra informatie over het mooie stadje Gorinchem!

https://oudehollandsewaterlinie.nl/routes/waterlinieommetje-gorinchem/

Fietsroute Zuiderwaterlinie

Hoe leuk is het om de Stelling van Willemstad te ontdekken o de fiets? In Willemstad is veel gebeurd tijdens het rampjaar. De eyecatchers als Fort Sabina en Fort de Hel waren hier in die tijd toegevoegd. In Willemstad zijn nog veel soorten highlights van toen te bekijken vanaf de fiets.

www.zuiderwaterlinie.nl/1001-ontdekkingen/anwb-fietsroutes/fietsroute-stelling-van-willemstad

Autoroute Zuiderwaterlinie

Liever op pad met de motor of auto? Dan is er ook een hele leuke route met de auto te maken. Deze route gaat van Grave naar Heusden. Onderweg zijn er een aantal herinneringen van het Rampjaar te vinden. Deze route is 65.82 kilometer en duurt ongeveer 1 uur en 49 minuten.

https://www.myrouteapp.com/nl/info/route/2767596

Wandelroute Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Namelijk helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Er is hier een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland. Er zijn dus genoeg leuke/interessante pauzes in te plannen. De route is duidelijk aangegeven door groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterliniesymbool.

https://www.zuiderwaterlinie.nl/1001-ontdekkingen/routemodule/449617449/zuiderwaterlinie-etappe-16-ravenstein-reek-en-grave

Wandelroute Staats-Spaanse Linies

Je verrekijker komt in Axel goed van pas. Vanaf de zestig meter hoge watertoren heb je een prachtig vergezicht over de wijde omgeving. De stad van “De Erpelkapper” heeft flink geleden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Deze wandelroute biedt je de kans om de stad en haar schatten te ontdekken.

Deze route heeft een lengte van 7km, 8km of 14 km.

http://routes.vvvzeeland.nl/nl/vakantie/wandelroutes/25397/spoorpad/oost-zeeuws-vlaanderen/axel

Fietsroute Staats-Spaanse Linies

Deze fietsroute neemt u mee naar verschillende interessante plekken. Zo komt u bijvoorbeeld langs verbrand Fort uit 1703. Het is heel leuk om hier even een pauze in te lassen en even te kijken bij dit fort.

http://www.fietsen-wandelen.be/fietsenwandelen/froutes.aspx?id=112826

Autoroute Staats-Spaanse Linies

Liever op pad met de auto? Dat kan! Pak de auto en rij een mooi rondje langs onder andere de linie van communicatie tussen Sas van Gent en Hulst. Geniet van de route!

http://www.toerismewaasland.be/wl/route.aspx?id=187703

Menu